Fem hobbyer der øger din læringsevne

Mange forældre interesserer sig i dag for, hvordan de bedst kan hjælpe deres barn til at klare sig godt i skolen, og det jeg godt forstå. Der er mange måder at gøre dette på, men den bedste måde, uden at man skal sige til sit barn, at nu skal de lære noget – er ved at give dem en hobby. Så hvis du gerne vil hjælpe dit barn til at blive bedre i skolen, kommer der her fem hobbyer der kan øge dit barns indlærings evne – på flere måder.

1: Fodbold – Et barn i form lærer bedst

Den første hobby jeg plejer at anbefale, er fodbold. Grunden til dette er helt simpelt at hård fysisk aktivitet, giver en bedre kondition, hvilket gør, at man får mere overskud og dermed kan man også have meget lettere ved at lære noget i skolen – vel at mærke fordi, at man har energien til det. Derudover skal man ikke undervurdere vigtigheden af, at man får bedre sociale kompetencer ved at dyrke holdsport, som håndbold og fodbold. Begge dele er en win-win for barnet.

2: Skak – Styrk dit barns analytiske kompetencer

En anden god hobby som man kan lære sit barn, hvis man ønsker at styrke deres indlærings evne, er skak. Grunden til at skat er en rigtig god hobby er, at det er meget taktisk og ikke mindst logisk. Man kan derfor via skak hjælpe dit barn til at tænke logisk og rationelt, da man skal følge spillet regler – og helst være et skridt eller to foran for at vinde. De fleste har i dag et skakspil i hjemmet, så det koster ikke noget at lære sit barn, andet end tid.

3: Rollespil – Pust til den indre kreativitet

En tredje hobby som man kan opfordre sit barn til at deltage i, er rollespil. Rolelspil er rigtigt godt for børn, da man tvinger dem til at tænke kreativt og leve sig ind i en alternativ verden. Der er mange fag i skolen, hvor man skal være kreativ herunder i musik, drama, billedkunst, dansk, engelsk osv. Kreativitet er noget der skal vækkes tidligt hos børn, hvis det skal vare ved. Udover det kreative aspekt, så skal man heller ikke undervurdere det vigtige af det sociale samvær, som der ofte er i disse miljøer.

4: Læsning – Udvikl dine barns følelser via læsning

En fjerde hobby som man med fordel kan opfordre sit barn til at tage op, er læsning. Måske stritter dit barn lidt imod, men man kan vel finde en bod til enhver person. Uanset hvad, så er læsning en rigtig god hobby, da flere undersøgelser har vist, at læsning øger personers empati. Udover dette styrker man selvfølgelig også sit barns evne til at læse, samt kreativitet, så det er måske endda det bedste man kan gøre for sit barn.

5: Madlavning – Udvikl dit barns sanser og smagsløg

En femte hobby, som man kan tage op med sit barn er madlavning. Madlavning kræver at ens barn også kan og vil læse, men det positive ved madlavning er, at man bruger sine sanser, sine hænder, hørelse og ikke mindst smagsløg. Derudover er mad ofte meget farverigt, så man kan her også stimulere kreativiteten, som nævnt ovenfor. Mange børn elsker at lave mand og hjælpe til i køkkenet, så vær ikke bange for at inddrage dem i madlavningen derhjemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *