Derfor skal vi have IT på skoleskemaet

Igennem de sidste mange år har der været en heftig debat om hvad vores børn skal lære i folkeskolen. Dette er nok en diskussion der aldrig vil slutte, men altid ændre sig. For få år siden var der tale om at danske børn skulle lære nye fremmedsprog som kinesisk og portugisisk på grund af den økonomiske udvikling i både Asien og Sydamerika. Den diskussion er nu forstummet, men hvis i spørger mig er der ét sprog som danske skolebørn burde lære i fremtiden: HTML.

HTML-Kodning er vigtigere end kinesisk og portugisisk

Vores hverdag bliver mere digital – derfor skal vi vide mere om IT

Hovedårsagen til at jeg gerne selv så at man begyndte at undervise danske børn i HTML kodning hænger sammen med at vores dagligdag hele tiden bliver ved med at mere og mere digital. Og netop fordi at de største IT-virksomheder som Microsoft, Apple osv hele tiden laver mere og mere brugervenlige produkter, vil der være flere der mener at de er gode til IT, men det er netop det de ikke bliver – for vi bliver ikke tvunget til at forstå hvordan det hele virker – og det burde vi gøre noget ved.

HTML kodning er en international kodeform som bruges af størstedel naf alle hjemmesider og programmer og derfor er der masser at hente ved at man får større IT-kundskaber.

Vi skal have flere til at interessere sig for IT

En helt anden ting er at det igennem flere år har været sådan at danske virksomheder har stået og manglet IT-kyndige medarbejdere – på trods af at lønnen er høj og jobsikkerheden stor. En af årsagerne til at mange måske ikke vælger dette felt er at interessen ikke er blevet vækket. For når det kommer til valg af uddannelse så vælger mange forståeligt at læse noget som interesserer dem. Og med tanke på hvor stor en rolle digitalisering og IT allerede har i dag og vil få i fremtiden, så har jeg svært ved at forstille mig at øget undervisning og introduktion til IT – også i den generelle undervisning ikke vil vække en stigende interesse i den næste generation af danske skoleelever.

Digitaliseringen kommer til at drive jobskabbelsen i fremtiden

Tidligere i år viste en undersøgelse fra World Economic Forum at 40% af alle jobs som skal varetages af de unge i dagens moderne samfund endnu ikke er skabt, på grund af den teknologi der skal til ikke er skabt endnu, men det kommer. Så hvis folkeskolen skal blive ved med at give børn og unge de mest vigtige kompetencer der skal til og løfte sin opgave som samfundsinstitution, så er det afgørende at vi fra en tidlig alder gør opmærksom på at det nye normale er at vi udvikler os teknologisk i et tempo som vi ikke har set tidligere. Og det vil kun gå hurtigere fremadrettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *